Terug naar het overzicht

HBVL merkte ons op: Tongerse hotels laten toekomstige gasten binnenkijken via Virtual Reality

“We moeten steeds zorgen voor meer beleving voor de bezoekers en dat begint nu dus al vóór dat ze aankomen in het hotel”, vertelt Laurent. “De meeste mensen bekijken foto’s of video’s op sociale media omdat ze niet voor verrassingen willen komen te staan. Gasten kunnen door de nieuwste techniek de kamers op voorhand al bezichtigen via hun smartphone of laptop, simpelweg door een directe link op onze websites.” Voor het Virtual Reality-project hebben de Tongenaars samengewerkt met een Limburgs bedrijf genaamd D&T Partners, dat opgericht is door de twee Genkse ondernemers Daniël en Tasso Limneos. “Ik geloof in het ondersteunen van jong talent en intussen zijn beide hotels virtueel te bekijken. Het was dus een geslaagde samenwerking.”

Hotelbeleving

De broers houden de toepassing niet voor zichzelf. “We willen de hotelbeleving before check-in graag bekendmaken aan een groter publiek. Door een samenwerking met Tongerse handelaars en restauranthouders aan te gaan, kunnen we extra informatie geven aan potentiële toeristen of zakenmensen die Tongeren bezoeken.” Ook gasten kunnen een Google Cardboard-bril (een kartonnen versie van een echte VR-bril waar je een smartphone in plaatst) ontvangen door een hotelcheque aan te kopen of door er simpelweg eentje aan te vragen via mail.

Op de Facebook-pagina’s van beide hotels werd vorige week een bericht geplaatst over de ‘virtuele wandeling door de hotels’. Enkel mensen die de post deelden, kregen een link doorgestuurd om voor de eerste keer binnen te kijken. “In amper een paar uur noteerden we 9390 views”, laat Laurent weten. “Nu zijn we klaar om heel België te laten kennismaken.”

Nieuwsgierigen kunnen via deze link binnenkijken in ’t Huys Van Steyns.

Link naar het oorspronkelijk artikel: http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170822_03029385/tongerse-hotels-laten-toekomstige-gasten-binnenkijken-via-virtual-reality

Ook een 3D Scan?

Ontvangt u graag vrijblijvend een offerte voor een 3D scan van uw zaak? Aarzel dan niet en vul onderstaand formulier in. Wij komen ons graag voorstellen met een gepaste offerte.

Offerte aanvragen